Rýžový salát s granátovým jablkem
Počet porcí: 4
Suroviny:
1 granátové jablko, 250 - 300 g rýže Parbolied- nevařené, cca 1/3 lžičky soli, 2 vanilkové jogurty nebo zakysaná smetana, kterou si dochutíme cukrem a vanilkovým cukrem
Postup:
Rýži si důkladně propláchneme horkou vodou a v mírně osolené vodě ji uvaříme. Scedíme, necháme okapat a vychladit. Připravíme si ji s větším předstihem. Granátové jablko rozřízneme na poloviny nebo čtvrtiny a malou lžičkou vyjmeme dužinu, kterou přidáme k rýži a vše společně s jogurtem smícháme dohromady. Před podáváním necháme vychladit a na povrchu dozdobíme meduňkou nebo mátou a kouskem nějakého barevně kontrastního ovoce. Místo jogurtu můžeme použít ochucenou zakysanou smetanu.