Pšenično-žitný chléb s lněným semínkem
Suroviny:
310 g vody, 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 300 g hladké mouky, 100 g žitné chlebové mouky, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 50 g žitné celozrnné mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, zhruba 1 lžíce lněného semínka, 1 menší zarovnaná lžička cukru, 13 g čerstvého droždí
Postup:
Do pečící nádoby domácí pekárny dáme vodu, ocet a olej, pak prosáté a se solí a kmínem smíchané všechny druhy mouky, nahoru dáme cukr a rozdrobíme čerstvé droždí. Já jsem použila program Celozrnný, kůrka světlá, bochník malý. Po signálu přidáme lněné semínko. V průběho hnětení těsta, pokud se nám zdá řidší, přidáme trochu hladké mouky. Těsto musí být nelepivé. Po upečení necháme bochník vychladnout na mřížce.