Dia nepečené tvarohové bábovičky s kompotem
Suroviny:
250 g tvarohu ve vaničce Vian 1,1 % t.v.s.,20 g sypké práškové želatiny, ovocný koktejl se sladidly 340 g i s nálevem nebo jiný kompot vhodný pro diabetiky, na doslazení špetku přírodního sladidla ze stévie.
Postup:
Ovoce scedíme, šťávu zachytíme a odměříme 250 ml. Pokud je málo, doplníme vodou a rozšleháme želatinu, kterou necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo opatrně a pozvolna zahříváme přímo na plotýnce, stále mícháme až do rozpuštění, odstavíme a necháme prochladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C, stačí podstatně nižší teplota. Tvaroh si prošleháme,pak zašleháme šťávu s rozpuštěnou želatinou. Můžeme použít i mixér. Chvíli necháme v chladu, občas zamícháme a jak nám hmota začíná pomalu houstnout, tak do ní přidáme ovoce, podle potřeby dosladíme a plníme buď silikonové formičky na muffinky, nebo můžeme vylít např do nějaké menší dortové formy nebo pekáček a pak krájet řezy. Plastové formičky nedoporučuji, hmota není až tak moc tuhá a nevyklopí se. I tak doporučuji formičky mírně a jemně přetřít olejem.
Pokud chceme bábovičky malinko tužší, tak použijeme jen 200 ml tekutiny. Ovocný koktejl - kompot, mám z Kauflandu. Na fotu jsou vidět jakoby hrudky, ale hmotu jsem měla napěněnou.
Celkově má 1549 kJ a 37 S