Dia tiramisu po česku
Suroviny:
1 pomazánkové máslo bez příchutě - 200 g, 1 Rama Cremefine na šlehání v lahvičce - 250 ml nebo jiná šlehačka, sladidlo vhodné pro diabetiky dle potřeby, pár kapek mandlového aroma, 2 lžíce rumu, zhruba 1,5 dl silné černé kávy, 1 celozrné dia piškoty - 120 g, 1 lžička kakaa na posypání povrchu.
Postup:
Uvaříme si silnou černou kávu a přidáme do ní malinko sladidla, lžíci rumu a kapku aroma, necháme vychladnout. Vyšleháme si pomazánkové máslo se sladidlem, přidáme lžíci rumu a mandlové aroma. Z Ramy si ušleháme šlehačku a i do ní nakonec přidávám trochu sladidla. Ušlehanou smetanu zlehka vmícháme do pomazánkového másla. Na dno dortové formy, nebo do jiné vhodné nádoby naskládáme na dno piškoty, které velmi krátce máčíme v kávě, na ně rozetřeme polovinu směsi, znovu dáme piškoty, potřeme krémem a povrch poprášíme hořkým kakaem. Dáme do chladničky ztuhnout, nejraději do dalšího dne. Mandlového aroma stačí pár kapek, takže opatrně. Sladidla dáme dle vlastního uvážení. Místo ve formě můžeme připravit každému pohár.
Měla jsem dortovou formu o průměru 21 cm a moučník byl 3 cm vysoký.Je to tak 6 porcí.
Komentáře
Přehled komentářů
víborný dezert
Re: Chm
(Merylas, 23. 3. 2013 9:04)Dobrý den, nikdo Vás nenutí rum používat a jednoduše ho tam nedávejte. Můžete třeba místo rumu použít aroma. 2 lžíce rumu na 6 porcí dezertu není mnoho a nekonzumujeme to každý den a ve velkém množství. Je to 20 - 25 ml a toto množství, pokud použijeme 40% alkohol obsahuje 185 -231 KJ a 0 Sacharidů.
-
(5859, 17. 4. 2016 13:24)