Višňový džem s mandlemi - dia
Suroviny:
1 dietní želírovací ovocný cukr Dr. Oetker s fruktózou a sladidly - 250 g, 700 g vypeckovaných višní, 60 - 80 g mandlových nudliček
Postup:
Na suché pánvičce si jemně a mírně opražíme mandlové nudličky. Jsou k dostání např. v Kauflandu. Jinak si musíme celé mandle krátce spařit, oloupat a nakrájet.
Pak pokračujeme podle návodu. Ovoce a mandle smícháme ve větším hrnci s dietním želírovacím cukrem, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme minimálně 3 minuty. Plníme do menších sklenic, zavíčkujeme a otočíme zhruba na 10 minut dnem vzhůru.
Že se můžou do džemu přidat mandle, jsem se dočetla dávněji v receptu v nějakém časopise. Kdysi jsem je nepražila a dělala jsem s cukrem. Když se opraží, tak mám pocit, že pak více voní. Ale pražit je není nutností, můžou se přidat i nepražené. V džemu se po nějaké době obarví a trochu změknou.