Dietní kuřecí rolky se šunkou a fazolkami
Počet porcí: 2
Suroviny:
240 - 300 g kuřecích prsou, 50 g - 4 plátky kvalitní drůbeží nebo vepřové šunky, 60 g - 10 až 12 ks čerstvých fazolových lusků, sůl, možno trochu pepře nebo oblíbeného koření.
Postup:
Fazolové lusky očistíme, vhodíme do vařící osolené vody a chvíli vaříme, pak vyjmeme a necháme zchladnout. Z kuřecích prsou si ukrojíme 2 větší plátky které opatrně rozklepeme do šířky, mírně osolíme, opepříme. Šunku si rozložíme tím způsobem, že vedle sebe s mírným překrytím položíme vždy 2 plátky užší stanou k sobě, položíme jeden lusk, svineme, pak další lusk a svineme ....atd. Fazolky zabalené v šunce položíme na maso, svineme do rolky, na povrchu zase velmi mírně osolíme a okořeníme a zabalíme do alobalu, který dobře utěsníme aby nevytékala šťáva. Vaříme na páře zhruba 20 minut. Vařila jsem společně i s přílohou, tj vařenými bramborami, před vařením mírně osolenými mořskou solí. Může se použít parní hrnec, napařovací vložka do hrnců nebo postačí i napařovací "vějíř" na ohřívání knedlíků. Jen musíme hlídat, aby bylo dost vody a v průběho vaření se neodpařila. Rolky pak vyjmeme opatrně z alobalu a šťávu která tam zůstala použijeme na přelití na talíři.
Komentáře
Přehled komentářů
Tak jsem dělala ty kuřecí rolky plněné šunkou a fazolkama. Byloto dobré a chutnalo nám. Díky.
Re: kuřecí rolky.
(Merylas, 28. 2. 2016 10:17)Moc děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že recept nezklamal.
Opravdu
(Jitkas, 29. 6. 2014 9:08)Ale vazne , to je moc povedene papu, chuti jemne a krasne vypadajici, sikovna moc !!
Re: Opravdu
(Merylas, 29. 6. 2014 21:39)Jituš, moc děkuji a nechval mě tak, já se pak stydím :-)
kuřecí rolky.
(Jarmila, 18. 2. 2016 13:02)