Dietní rizoto s kuřecím masem a čínskou zeleninou
Počet porcí: 1
Suroviny: 60 g natural rýže, 100 g kuřecích prsou, 100 g mražené čínské zeleniny, necelá lžička oleje - zhruba 3 g, sůl, čerstvě drcený pepř, 1 - 2 lžíce sójové omáčky, 20 g strouhaného tvrdého sýra - maximálně 30% t.v.s.
Postup:
Rýži propláchneme a buď uvaříme ve větším množství mírně osolené vody nebo dusíme. Na 1 díl rýže dáme zhruba 1,5 dílu vody.
Maso si nakrájíme na drobné kousky ,mírně osolíme, přidáme pepř a zprudka opečeme na pánvičce s kvalitním povrchem a minimu oleje. Zalijeme menším množstvím vody, přidáme zeleninu , sójovou omáčku a dusíme, až je vše měkké. Vodu necháme odpařit, ať ji nemáme mnoho. Vše smícháme dohromady a podáváme posypané sýrem.