Domácí celozrnné těstoviny s kuřecím masem a pórkem
Počet porcí: 3
Suroviny:
Na těstoviny:
200 g grahamové mouky, 1 vejce, voda dle potřeby - zhruba 70 ml
300 g kuřecích prsou, sůl, hrubě mletý pepř, 12 g oleje, 75 g pórku, 12 g hladké mouky
Postup:
Do grahamové mouky dáme vejce, vodu a zpracujeme tužší těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout. Pak vyválíme tenkou placku a kráječem na pizzu nakrájíme proužky, které dáme na utěrku proschnout. Pokud nechceme při vyvalování podsypávat hladkou moukou, tak můžeme použít dvě větší mikroténové fólie, např. rozřízneme dva větší sáčky. Jinak je třeba mouku připočíst k energetické hodnotě. Proschlé těstoviny vložíme do většího množství osolené vroucí vody a mírně vaříme dle potřeby, scedíme, propláchneme a necháme okapat.
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, posypeme čerstvě drceným pepřem a zprudka orestujeme na horkém oleji. Poprášíme moukou, chvíli mícháme, zalijeme vodou, přidáme nakrájený pórek a vaříme, až je maso měkké. Použijeme nádobí s kvalitním povrchem.
Poznámka:
Uvedené množství je na 3 porce, 1 porce obsahuje 1 631 kJ.
Místo grahamové půjde použít i celozrnná pšeničná mouka, grahamová obsahuje otruby.