Kuřecí kapsa plněná zeleninou na fazolích
Počet porcí: 2
Suroviny:
2 kuřecí prsa po 150 g, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžíce olivového oleje na marinádu + 1 lžička na pozdější opečení masa, 1 lžíce citronové šťávy
Na náplň: 50 g cukety, 50 g čerstvé papriky, 1 stroužek česneku - 3 g, 1 lžička oleje, saturejka nebo jiné koření
Na přílohu 300 g vařených ochucených fazolí což je zhruba 150 g suchých, sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list, zhruba lžička octa a špetka cukru. Můžeme přidat sklovitě osmaženou cibulku, já jsem už nedávala. Taktéž je možné fazole necedit a zahustit jíškou.
Postup:
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, potřeme olejem prošlehaným s citronovou šťávou a uložíme ve vhodné nádobě do chladničky na několik hodin, i přes noc, marinovat.
Cuketu i papriku si nakrájíme na menší kousky, česnek jemně nasekáme a tuto zeleninovou směs opečeme na lžičce oleje, přikryjeme pokličkou a zhruba 2 minuty podusíme, osolíme a okořeníme.
Do kuřecích prsou vyřízneme opatrně otvor, naplníme zeleninovou směsí a uzavřeme kovovými jehlami. Kapsy opečeme z obou stran na teflonové pánvičce s minimem oleje, přidáme asi tak 1 dl vody, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Jednou pak otočíme, celková doba přípravy bude zhruba 15 - 20 minut. Jen hlídáme, aby se nám voda neodpařila, podle potřeby doplníme, ke konci ji ale zredukujeme na minimum. Z kapes vyjmeme jehly a nakrájíme na řezy.
Fazole si den předem propláchneme, namočíme a druhý den uvaříme. Fazole vařím s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Když jsou fazole měkké - nesmí být rozvařené, tak je scedíme, osolíme a dochutila jsem trochou octa a cukru. Pokud si uvaříme více fazolí, dají se dobře zamrazit.
Zdroj receptu: Blesk pro ženy, mírně poupraveno.Jedna porce má zhruba 2000 kJ.