Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Počet porcí: 4
Suroviny:
400 g kuřecích prsou, 1 lžička oleje - 5 g, 100 g mrkve, 50 g petržele, 40 g celeru, 35 g cibule, 200 g pasírovaných loupaných rajčat, sůl, tymián nebo divoké koření - bobkový list, pepř, nové koření, 10 g hladké mouky - 10 g, 100 polotučného mléka, na doslazení trošku přírodního sladidla ze stévie.
Kořenovou zeleninu i s cibulí nakrájíme na menší kousky a el. sekáčkem na potraviny rozsekáme na drobno - drť. Kuřecí prsa si nakrájíme buď na nudličky, ale spíš doporučuji plátky. Osolíme a prudce orestujeme z obou stran na lžičce oleje. Přidáme nasekanou zeleninu, koření, zhruba 200 ml vody a dusíme zhruba 15 minut. Pak maso vyjmeme, zeleninu ještě rozmixujeme ponorným mixérem, vše zahustíme záklechtkou - rozšleháme lžíci mouky ve vodě, naředíme dle potřeby a zvolna provařujeme za občasného promíchání zhruba 20 minut. Ke konci přidáme mléko a úplně na závěr maso, aby se prohřálo.
mnamka
(Pavel, 18. 12. 2014 9:50)