Kuřecí nudličky s kedlubnovým zelím
Počet porcí: 2
Suroviny:
200 g kuřecích prsou, 1 spíš větší kedluben - zhruba 150 -170 g čisté váhy, sůl, čerstvě mletý pepř, 25 g cibule, 1 lžička oleje, 10 g -1 zarovnaná lžíce hladké mouky, ocet - zhruba 1 až 1,5 lžičky, přírodní sladidlo ze stévie, jiné nízkoenergetické sladidlo nebo trošku cukru .
Na přílohu 300 g brambor.
Postup:
Kuřecí prsa nakrájíme na větší nudličky, osolíme a opepříme. Kedluben oloupeme a nakrájíme na menší hranolky, kostičky nebo můžeme hrubě nastrouhat. Maso prudčeji osmahneme na lžičce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, ještě chvilku orestujeme, přidáme nakrájený kedluben, zalijeme zhruba 150 ml vody, 5 minut necháme dusit. Pak si v asi v 50 ml vody rozšleháme mouku a za stálého míchání směs zahustíme. Pokud je málo vody, tak případně přidáme. Směs dále mírně dusíme zhruba 15 minut. V průběhu dušení už dochucujeme octem, solí, sladidlem nebo cukrem. Tekutinu si hlídáme, pokud je třeba, tak vždy trochu přidáme.
Podáváme s bramborami.
Na fotce jsou vidět černé tečky, tak to je hrubě drcený pepř, kterého jsem dala trošku víc :-)
Komentáře
Přehled komentářů
Vážená paní,
dnes jsme s manželem vařill a ochutnali váš recept , kuřecí nudličky s kedlubnovým zelím + brambor. Moc nám jídlo chutnalo, jsemdelší dobu po
operaci žlučníku a stále jim dietně a vaše Web stánka mě zaujala a s Vaším dovolením jestl bych mohla si od Vás nějaké ty dietky ipsat do svých dokumentů v PC, Jeli to možné. Děkuji předem.
Jana Jungmannová
můj e-mail: mannkaja9@seznam.cz
Dnes jsem ochutnala
(Jana Jungmannová, 4. 6. 2014 22:09)