Kuřecí plátky na rýží a zelenině v římském hrnci
Počet porcí: 5
Suroviny:
5 kuřecích stehenních řízků nebo prsa, koření vhodné na kuřecí maso - měla jsem na kuřecí steak s červeným pepřem, sůl,, 300 g rýže, 500 ml drůbežího vývaru, 500 g syrových brambor, 100 g mražené zeleniny - směs ( nechala jsem mírně rozmrznout), 120 g tvrdého sýra,
300 g rýže (je to 1,5 hrnku o obsahu 250 ml), propláchneme horkou vodou, necháme okapat, vložíme do předem 30 minut namočeného římského hrnce a zalijeme 2 hrnky vlažného drůbežího vývaru, který je dostatečně slaný a ochucený. Na rýži s vývarem dáme brambory nakrájené na větší kostky, zeleninu a poklademe maso, které jsme naklepali, osolili a okořenili. Vše zasypeme strouhaným sýrem, přiklopíme víkem, vložíme do studené trouby a teplotu pak postupně zvyšujeme. Mám troubu plynovou. V posledních 5 - 10 minutách víko odstraníme a dopečeme, až se sýr mírně zbarví. Celková doba přípravy záleží na teplotě trouby, já připravovala 1 hodinu. Brambory a zelenina se nesolí, stačí ten vývar.