Kuřecí řízek jako smažený
Suroviny:
Kuřecí stehenní řízky nebo prsní, kdo si to může dovolit nechá i kůži, jinak bez ní. Dále sůl a trochu strouhanky, tu můžeme smíchat s troškou papriky nebo směsí oblíbeného koření. Libovolné koření můžeme použít i na maso. Obalené řízky můžeme jemně přestříknout olejem v rozprašovači, nebo přetřít mašlovačkou.
Upéct můžeme i celá křídla, nejraději ale používám kuřecí stehenní řízky. Použít můžeme i řízky z vepřového masa.
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, velmi mírně a lehce naklepeme, navlhčíme vodou - aby držela strouhanka, osolíme, okořeníme oblíbeným kořením -ale nemusíme, obalíme ve strouhance. Plátky masa musí být mokré a strouhanku k masu dobře přitlačíme a dáme na plech nebo pekáček vyložený papírem na pečení. Můžeme přestříknout mírně olejem ve spreji - hlavně když děláme např. z kuřecích prsou bez kůže. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme až je maso měkké. V polovině přípravy otočíme. Na menší množství můžeme použít i remosku.
Komentáře
Přehled komentářů
Tak to jdu o víkendu zkusit :) Máš moc hezké stránky , čerpám zde inspiraci :)
řízek
(Iveta, 3. 4. 2012 21:25)Takto jsem dělala řízek pro sebe a manželovi smažený a po ochutnání mého řízku manžel říkal, že chce taky mou verzi, protože byl krásně šťavnatý a chuť masa byla výraznější. Doporučuji!
Re: řízek
(Merylas, 3. 4. 2012 22:29)Děkuji za komentík, jsem opravdu moc ráda, že recept nezklamal. Já mám nejraději stehenní řízky.
řízek
(Petra, 27. 4. 2012 11:11)