Kuřecí roládky s bazalkou
Počet porcí: 2
Suroviny:
160 - 180 g celozrnných těstovin, 1 čerstvé rajče - ale raději na slunci sušené, 30 g černých oliv - měla jsem zelené, 1/2 lžíce kaparů(já nedala), 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce citronové šťávy, sůl
2 kuřecí prsíčka zhruba po 120 g, 12 g čerstvých listů bazalky, 8 g lískových oříšků, 1 rozetřený stroužek česneku, sůl, mletý pepř, alobal na zabalení - šla by použít i mikroténová fólie ale nedrží tak dobře a konce by se musely svázat provázkem.
Postup:
Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátky a velmi jemně naklepeme. V hmoždíři rozdrtíme lískové oříšky, přidáme nakrájené bazalkové listy, rozetřený česnek, sůl, pepř a vše znovu pomačkáme. Touto směsí potřeme prsíčka, maso jsem už nesolila, měla jsem malinko slanější směs. Plátky masa svineme do malé roládky a zabalíme pevně do alobalu, aby pak nikde nevytékala šťáva. Tyto roládky vaříme v páře pod pokličkou zhruba 10 - 15 minut, zaleží na velikosti. Můžeme pak udělat zkoušku, že shora přes alobal vpíchneme špejli nebo grilovací jehlu a podíváme se, jestli nevytéká růžová šťáva. V tom případě by ještě nebylo maso dostatečně uvařené. Šťáva by měla být čirá.
Ve stejné době jak se nám vaří roládky, uvaříme těstoviny . Nasypeme je do vroucí osolené vody a vaříme tak, aby byly měkké, ale na skus pevnější. Hotové těstoviny scedíme, dáme zpět ho hrnce, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, nakrájené rajče, kapary, olivy a vše promícháme a prohřejeme.
Těstoviny dáme na talíř a na ně řezy z kuřecí roládky.
Poznámka:
Zdroj receptu: 1000 klasických receptů z celého světa.