Kuřecí roládky s čínskou zeleninou s opékanými bramborami
Počet porcí: 2
Suroviny:
260 g kuřecích prsou, sůl, 100 g čínské mražené zeleniny, 30 g tvrdého 30% sýra, 1 lžíce sójové omáčky,
Na přílohu 350 g vařených brambor (400 g syrových uvařených ve slupce ne moc do měkka), 1 malá lžička oleje - 3 g na pánev a 40 g listového salátu na dozdobení.
Postup:
Kuřecí prsa si rozkrojíme, plátek opatrně rozklepeme do šířky a osolíme. Do rozmražené čínské zeleninové směsi přidáme nastrouhaný nebo jemně nakrájený tvrdý sýr a sójovou omáčku. Rozdělíme na plátky masa, ty svineme do rolky a každou zvlášť důkladně zabalíme do alobalu. Rolky vaříme v páře 30 minut. Buď vlastníme nějaký parní hrnec nebo hrnec s napařovací vložkou, ale můžeme použít i pařáček na knedlíky.
Brambory si nakrájíme a opékáme na pánvi s lžičkou oleje. Já dělala na grilovací pánvičce.
1 porce má 1439 kJ
B 33,70 g
S 39,83 g
T 6,16 g