Rybí filé s bramborem a grilovanou zeleninou
Počet porcí: 2
240 g rybího filé - já měla medailonky ze štikozubce argentinského, sůl, drcený kmín, 3 g - 1 lžička oleje
Na přílohu 300 g brambor - čistá váha, sůl
Zelenina na gril:
100 g cukety, 70 g cibule, 10 g česneku, 30 g okurky, 60 g papriky, 80 g rajčat, 3 g - 1 lžička oleje na potření grilovací pánve, hrubozrnná sůl a možno i oblíbené koření vhodné na zeleninu.
Postup:
Dáme si vařit drobněji nakrájené brambory a než budou měkké,tak si připravíme rybí filé a zeleninu. Filé které jsme nechali při pokojové teplotě rozmrazit, osolíme, malinko posypeme drceným kmínem a na rozpálené pánvičce s lžičkou oleje pečeme z obou stran, ke konci už volněji. Jelikož jsem měla hrubší kusy, tak jsem po opečení zalila troškou vody a nechala chvíli z obou stran dusit.
Zeleninu si nakrájíme na větší kusy a poklademe na rozpálenou grilovací pánvičku potřenou trochou oleje. Grilujeme z obou stran, zeleninu mírně osolíme a můžeme použít i trošku oblíbeného koření vhodného na zeleninu.
1 porce má 1161 kJ B 24,76 g S 36,53 g T 4,44 g