Vepřové medailonky s tuřínem a brambory
Počet porcí: 2
Suroviny:
240 g vepřové panenky nebo vepřové kýty - měla jsem palce z panenky, sůl, čerstvě drcený pepř nebo jiné oblíbené koření, 200 - 250 g tuřínu + 200 - 250 g brambor - čistá váha , 1 lžíce řepkového nebo jiného oleje , 4 g hladké mouky, čerstvé bylinky na dozdobení např. majoránka
Postup:
Palce z panenky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a zprudka z obou stran opečeme na horkém oleji. Pak je vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, stále mícháme, mouku orestujeme a pak zalijeme malým množstvím studené vody, mícháme až nám šťáva zavaří. Pak přidáme maso a necháme na mírně vařit až do té doby, kdy je maso měkké. netrvá to dlouho. Hustotu šťávy si určíme sami, buď přilijeme trochu vody nebo naopak ji necháme odpařit. Pokud použijeme kýtu, tak podle kvality masa bych i naklepala paličkou a dále se postupuje stejně.
Brambory nakrájíme na větší kostky, tuřín na trochu menší, vše osolíme, smícháme a vaříme na páře. Buď v parním hrnci, nebo na nějaké napařovací podložce, stačí i vějíř na napařování knedlíků.
Na talíři dozdobíme bylinkami.
Komentáře
Přehled komentářů
Opět dobrý recept, určitě vyzkouším. Děkuji a přeji hodně zdraví.
Recept.
(Jarmila., 17. 1. 2016 0:30)