Zapečené kuřecí maso s bramborami
Počet porcí: 2
Suroviny:
200 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků, zhruba 30 g cibule a 10 g česneku, 1 vejce, sůl, čerstvě mletý pepř, 10 g Solamylu - bramborový škrob, ale je možné ho vynechat.
Na přílohu zhruba 400 - 430 g na menší kostky nakrájených brambor, lehce osolených s troškou drceného kmínu.
Kuřecí maso si nakrájíme na drobnější kousky, přidáme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, drobně nakrájenou cibuli, solamyl a důkladně promícháme. Můžeme si dochutit i jinak, s oblíbeným kořením.
Pekáček si vyložíme papírem na pečení, na dno rozprostřeme část brambor, na ně masovou směs a zbytek brambor. Vše přiklopíme nebo zakrajeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut, záleží na teplotě trouby. Ke konci přípravy na chvíli odklopíme. Můžeme taktéž povrch posypat strouhaným tvrdým sýrem. Podáváme se zeleninovým salátem. Masová směs je dá se říci stejná, jako se používá na smažené masové placičky. Snažila jsem se ale o dietnější jídlo.