Kuře Tandoori s kuskusem
Počet porcí: 4
Suroviny:
4 porce kuřecího masa s kůží - měla jsem horní stehna s kostí celkem 800 g, sůl, hrubě mletý pepř, 150 - 200 g bílého jogurtu, 1 zarovnaná lžíce koření garam masala, 1 zarovnaná lžíce tandoori, možno přidat trochu šťávy z limety.
400 g kuskusu, sůl, čerstvě mletý pepř, zhruba 800 ml drůbežího vývaru, velkolistá petržel a čerstvá máta
Díly kuřecího masa šikmo do hloubky ze strany kůže nařízneme, osolíme a opepříme. Smícháme jogurt s kořením, porce masa touto směsí potřeme, vložíme do vhodné nádoby s víkem a necháme nejraději do druhého dne odležet.
Jednotlivé porce naloženého masa důkladně zabalíme do alobalu tak, aby nám nevytékala šťáva, uložíme na plech a v troubě vyhřáté zhruba na 180°C pečeme podle velikosti porcí přibližně 35 minut. Pak porce masa z alobalu vyjmeme, přelijeme výpekem a podáváme s kuskusem.
Ten si buď připravíme dle návodu na sáčku nebo tak, že kuskus vložíme do mísy, zalijeme horkým kvalitním vývarem tak, až je ponořený, přidáme nasekanou petržel a mátu, promícháme a necháme v teple odstát, až kuskus absorbuje veškerý vývar. Pak znovu přidáme horký vývar, osolíme, opepříme, zamícháme a znovu necháme odstát. Opakujeme tak dlouho, až je kuskus měkký.
Poznámka:
Zdroj: Kuchařka Bravo,šéfe! Mírně poupraveno.