Kuřecí kapsa plněná sušenými švestkami s medovo-ořechovou omáčkou.
Počet porcí: 2
Suroviny:
250 - 300 g kuřecích prsou - 2 menší nebo 1 velké, 40 - 50 g sušených švestek, sůl, 10 g másla + 1 lžička oleje, zhruba 100 g sladké 12% smetany nebo část smetany a část mléka, 2 lžíce medu, 25 - 30 g vlašských ořechů, zhruba 1/3 lžičky solamylu - bramborového škrobu
Postup:
Do kuřecího prsíčka uděláme ostrým nožem kapsu (měla jsem na 2 porce jedno velké), tu naplníme na menší kousky nakrájenými švestkami, sepneme, osolíme, na horkém tuku opečeme ze všech stran, zalijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Při dušení maso otočíme a podle potřeby doléváme vodu. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu, hrubě nasekané ořechy, med a za stálého míchání malou chvilku provaříme, nakonec zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali v malém množství mléka a vmícháme ho do omáčky. Necháme projít varem a můžeme podávat. Maso nakrájíme na šikmé řezy, menší prsa prořízneme šikmo napůl, podáváme s těstovinovou rýží, my měli kuskus.