Kuřecí kari nudličky se sýrem a pórkem na smetaně
Suroviny:
Kuřecí stehenní řízky nebo prsa - na osobu 100 - 1430 g, sůl, kari koření, olej, hladká mouka, pórek, tavený sýr, sladká smetana
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, posypeme kari kořením a promícháme. Prudce orestujeme na oleji až zase do tuku, přidáme trochu hladké mouky - na 4 porce zhruba 1 lžičku a ještě chvíli osmahneme. Já si maso vždy vařechou shrnu bokem ke kraji a uprostřed mám takový ostrůvek s olejem a tam přidám mouku a chvíli osmahnu. Zalijeme vodou a za stálého míchání necháme zavařit.Můžeme postupovat i tak, že orestované maso zalijeme trochou vody, necháme zavařit a zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody nebo jíškou. Přidáme nakrájený pórek a zvolna povaříme až je maso měkké. Kuřecí maso nepotřebuje dlouhou dobu, přidáme tavený sýr bez příchutě, necháme ho úplně rozpustit za stálého míchání a nakonec přidáme trochu sladké smetany.
Poznámka:
Pokud máme, místo vody použijeme vývar a je možné na dochucení přidat kousek bujónové kuřecí kostky. Jinak je to rychlovka.