Kuřecí plátek na kari s kukuřicí
Počet porcí: 4
Suroviny:
400 - 600 Kuřecích prsou, sůl, kari koření, 1 menší konzerva sterilované kukuřice, zhruba 2 - 3 lžíce oleje a zhruba 3 zarovnané lžičky hladké mouky, trochu drůbežího vývaru - možno i kousek bujónové kostky.
Postup:
Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a posypeme kari kořením. Zprudka je opečeme na horkém oleji z obou stran, vyjmeme, do oleje přidáme trošku hladké mouky, osmahneme, zalijeme studeným vývarem nebo vodou, mícháme a necháme zavařit, přidáme maso, sterilovanou kukuřici bez nálevu a necháme velmi mírně vařit, až tuk vystoupí na povrch. Pokud nemáme vývar, můžeme dochutit slepičí bujónovou kostkou - kouskem.