Kuřecí plátky s ananasem a játry
Počet porcí: 4
Suroviny:
4 kuřecí prsní řízky nebo stehenní steaky - můžeme použít i vepřové kotlety nebo kýtu - na 1 porci 100-150 g , sůl, , kari koření nebo jiné - např.steakové, 3/4 - 1 zarovnaná lžíce hladké mouky tj. zhruba 8 - 10 g, celkově zhruba 3 lžíce oleje, 4 kolečka ananasu z kompotu, 100 - 150 g kuřecích jater, 1 lžíci kvalitního kečupu.
Postup:
Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátek, lehce naklepeme, osolíme, okořeníme kari kořením nebo jiným, dle vlastní chuti a prudce opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, chvilku restujeme a zalijeme trochou studené vody nebo raději vývarem, pokud máme. Mícháme, necháme zavařit, vrátíme zpět maso a necháme mírně dusit, až je maso měkké. Zvlášť na zbytku oleje si prudce orestujeme nadrobno nakrájená kuřecí játra, osolíme, přidáme 1 lžíci kečupu a už mírněji prohřejeme. Ananas zlehka prohřejeme buď na pánvičce s kouskem másla nebo na snížený výkon v mikrovlné troubě.Já mám raději lehce opečený. Na talíř dáváme na maso kolečko ananasu a doprostřed kopeček jater. K tomu brambory, hranolky, opékané brambory apd. a zeleninová obloha.
Koření si můžeme použít podle svých zvyklostí, taktéž si můžeme jinak připravit játra, třeba vůbec nedávat kečup, jen je orestovat, nebo přidat trochu anglické slaniny apd. Taky by šla po orestování jen malinko zaprášit moukou, přidat trošku vody a podusit je.