Kuřecí řízek s česnekem v těstíčku
Počet porcí: 4
Suroviny:
4 kuřecí prsní nebo stehenní řízky o váze 100 - 150 g, sůl, česnek dle chuti, olej na smažení
Na těstíčko: 1 vejce, 150 ml mléka, 100 g hladké mouky - dle potřeby, sůl, jemně nakrájená pažitka - možno vynechat
Postup:
Řízky si naklepeme, osolíme a důkladně potřeme z obou stran prolisovaným nebo jemně nastrouhaným česnekem. Spíše hustější těstíčko si vytvoříme prošleháním všech ingrediencí, mouku si dáme dle potřeby. Řízky v těstíčku máčíme a ihned vkládáme smažit do vyšší vrstvy rozehřátého oleje. Nesmažíme prudce, těstíčko by brzy ztmavlo, smažíme pozvolna z obou stran. Podáváme s různě připravenými bramborami a zeleninovým salátem.
Já osobně mám raději stehenní řízky.