Kuřecí stehna s nádivkou
Počet porcí: 2
2 větší kuřecí stehna, 1 lžíce oleje, sůl, 25 g starší ale ještě vláčné žemle - 1/2 ks, 20 - 30 g mrkve, 10 g pórku, 20 g slunečnicových semínek, 1 menší vejce, 10 g polohrubé mouky, mléko dle potřeby - zhruba 4 - 5 cl, možno i špetku muškátového květu.Postup:
Postup:
Kuřecí stehna zespod nařízneme podél dlouhé kosti až ke kloubu a odstraníme ji, kůži neodkrajujeme. Spodní tzv.paličky ponecháme s kostí. Připravíme si nádivku, pečivo nakrajíme na drobné kostičky, mrkev na drobnější kousky nebo ji nastrouháme, pórek najemno, žloutek rozkvedláme v trošce mléka, zalijeme pečivo, přidáme vše ostatní, osolíme a můžeme přidat špetku muškátového květu a nakonec vmícháme tuhý sníh. Touto nádivkou naplníme stehna a kovovými jehlami je za kůži uzavřeme. Nádivky je dost hodně, pokud budou stehna menší, tak vystačí i na 3-4 porce. Stehna na povrchu osolíme a můžeme okořenit dle svých zvyklostí, taky je můžeme posypat sezamem. Dáme je do pekáčku se lžíci oleje, přidáme zhruba 1 dl vody, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. V druhé polovině pečení odklopíme, občas přelijeme výpekem a dopečeme. Já jsem připravovala v remosce. Můžeme podávat jen s výpekem, pokud bysme chtěli šťávu, tak do výpeku přidáme trošku vody a zahustíme buď jíškou nebo záklechtkou z vody a 8 - 10 g hladké mouky. Používám nasucho opraženou. Necháme dobře provařit a dochutíme.