Smažení "šneci" z kuřecího masa
Suroviny:
Větší kuřecí prsa, sůl a možno i trochu oblíbeného koření vhodného na kuřecí maso, plátky šunky nebo libovější anglické slaniny, trojobal = hladká mouka, vejce + trochu mléka, strouhanka a olej na smažení.
Množství si upravíme podle počtu porcí, na 1 porci počítáme zhruba 150 g masa, 1 hrubší plátek šunky a sýra nebo 2 menší
Postup:
Větší kuřecí prsa rozřízneme na plátek a rozklepeme do šířky, osolíme, případně okořeníme -pozor na sůl v koření, rozložíme plátky šunky a sýra. Srolujeme do závitku a nakrájíme na silnější plátky Jde to lépe, když do rolky zapíchneme kovovou jehlu nebo delší párátko a pak teprve ukrojíme plátek. Šneky opatrně obalíme v trojobalu a pokud chceme mít opravdu jistotu že sýr nebude nikde vytékat, tak obalíme ještě jednou - jen ve vejci a strouhance. Smažíme klasicky jako řízky ve vyšší vrstvě oleje. Můžeme naplnit místo šunkou a sýrem např, vaječnou omeletou s houbami apd.
Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem