Souvlaki - řecký masový špíz
Počet porcí: 2
Suroviny:
250 - 300 g kuřecích prsou nebo kuřecích stehenních steaků, 2 lžíce olivového oleje, 0,5 lžíce citronové šťávy, oregáno - sušené nebo nakrájené čerstvé, sůl, čerstvě mletý pepř
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a přidáme olivový olej promíchaný s citronovou šťávou, solí, pepřem a oregánem. Důkladně promneme a necháme několik hodin odležet, nejraději do druhého dne. Pak napichujeme na špejle a připravíme buď na grilu, pánvičce nebo můžeme upéct v troubě, jako v mém případě. Pečeme podle velikosti masa zhruba okolo 15 minut při 185° - 190°C. Pokud použijeme stehenní steaky, tak je doba pečení malinko delší a taktéž, pokud jsou kousky masa větší. Vkládáme ho horké trouby, na dno pekáčku dáme kousek papíru na pečení.