Bábovka bez vajec od Čiriny
Suroviny:
300 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 dl oleje, 250 ml zakysané smetany, 250 ml kefíru (může se dát jen zakysaná smetana, nebo jen kefír, vše v odpovídajícím množství, ale nejlepší je prý tato kombinace), trochu rumu nebo citronové či pomerančové šťávy, dále se můžou přidat nasekané ořechy, rozinky, kandované ovoce, nebo necháme jen základní těsto. Já dala posekané vlašské ořechy. Trochu 100 % tuku, např. Omega, na vymazání formy a hrubá mouka na vysypání.
Postup:
Všechny ingredience smícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180°C asi 45 minut.
Zdroj receptu: Kuchařka od Čiriny
Komentáře
Přehled komentářů
Dobrý den,
minulý týden jsem byla s manželem a známými v restauraci u Čiriny.
Dali jsme si steak z hov. masa a červenou omáčkou (asi žampiony+ červ.víno), nevím. Dá se nějak zjistit recept na tuto omáčku?
Děkuji
Re: omáčka k steaku z hovězího masa
(Merylas, 14. 9. 2013 15:53)Dobrý den, abych mohla odhadnout ingredience které v omáčce jsou, tak bych ji musela vidět a zkusit ji. Mám od Čiriny nějaké kuchařky, podívám se do nich a pokud tam bude recept, tak se ozvu :-)
omáčka k steaku z hovězího masa
(Z.Vyhnalíková )zvyhnalikova@seznam.cz, 2. 9. 2013 10:23)