Bábovka s višňěmi
Suroviny:
250 g změklého másla nebo jiného tuku např. Hery, 240 g moučkového cukru, 3 lžíce citronové šťávy nebo rumu, 4 větší vejce, 370 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky mleté skořice,, 1 prášek do pečiva, 1 velká sklenice višní - 700 ml nebo 2-3 malé sklenice - kompot, 1 plnější lžička Solamylu nebo Maizeny, trochu 100% tuku např Omega na vymazání formy nebo oleje a 2 lžíce hrubé mouky na vysypání.
Postup:
Višně z kompotu necháme okapat, vypeckujeme je, posypeme Solamylem a promícháme.
Tuk, cukr a citronovou šťávu třeme - šleháme do zhoustnutí a postupně, vždy po jednom, zašlehaváme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a skořicí a nakonec vmícháme do těsta. Polovinu těsta dáme do vymazané a vysypané formy, středem dáme višně, snažíme se do takové prohlubně v těstě, aby se višně nedotýkaly formy. Zakryjeme druhou polovinou těsta. Bábovku vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme zhruba 40 - 45 minut. Po upečení ji ještě chvíli - 10 minut, necháme ve formě a vyklopíme. Bábovku po vychladnutí buď pocukrujeme nebo potřeme čokoládovou polevou. Po odležení je bábovka vláčnější.