Kočičí oči
Suroviny:
130 moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g Hery nebo jiného tuku, 3 vejce, 2 lžíce rumu, 7 lžic vlažného mléka - dle potřeby, 150 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, piškoty a marmeláda - meruňková, rybízová, jiná. Na vymazaní formy tuk, používám 100 % např. Omega a lžíce hrubé mouky na vysypání nebo kokos.
Postup:
Žloutky, cukr a tuk utřeme do pěny, střídavě a postupně přidáváme rum, vlažné mléko, prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Třetinu až polovinu těsta dáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy srnčího hřbetu, dáme 2 řady marmeládou slepených piškotů - ty mírně z obou stran zvlhčíme vodou např, rozprašovačem, piškoty pak jsou v těstě lépe zafixované a "nevyplavou" k povrchu. Piškoty mírně zatlačíme a na ně rozetřeme zbytek těsta. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Po vychladnutí sypeme cukrem , nebo můžeme použít čokoládovou polevu a posypat kokosem.
Tento moučník můžeme taky upéct v bábovkové formě, pokud je větší, tak si zvýšíme suroviny a děláme ze 4 nebo 5 vajec. Zkoušela jsem s úspěchem taky péct v Remosce, mám menší o průměru 24 cm.