Šlehaná dvoubarevná bábovka
Suroviny:
180 - 190 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 5 vajec, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, trochu citronové kůry nebo citronové aroma Dr. Oetker, 1/8 lt oleje = 125 ml, 130 ml horké vody, 1 vrchovatá lžíce kakaa, trochu 100% tuku např. Omega na vymazaní formy a lžíce hrubé mouky na vysypání
Postup:
Celá vejce šleháme s cukrem,vanilkovým cukrem, kůrou až do pěny, přidáme olej a střídavě vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Třetinu těsta si oddělíme a vmícháme do něho lžíci kakaa, mírně naředíme mlékem nebo rumem - 1 lžíce. Do vymazané a vysypané bábovkové formy nalijeme 2/3 světlého těsta, přidáme kakaové těsto a nahoru opět vlijeme těsto světlé. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.