Jdi na obsah Jdi na menu
 


Buchta bez vajec z remosky

Suroviny:

300 g polohrubé mouky, trochu citronové kůry, 80 - 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 20 g rozinek, 20 g mandlových lupínků nebo sekaných mandlí popřípadě ořechů, 50 g nakrájeného kandovaného ovoce - měla jsem proslazený ovocný chlebíček - řez od Hamé, 80 g rozpuštěného tuku - másla nebo hery, zhruba 150 ml mléka - dle potřeby, 2 lžíce rumu - možno vynechat a přidat mléko.

Postup:

Smícháme všechny sypké ingredience, přidáme tekuté a smícháme dohromady. Mléka si dáme dle potřeby, má vzniknout trochu hustější směs. Na dno remosky si vystřihneme z papíru na pečení kolo, boky do poloviny výšky přetřeme olejem a poprášíme hrubou moukou. Na dno rozprostřeme těsto, remosku přiklopíme víkem, zapneme a pečeme 30 minut. Po upečení vyjmeme a necháme na mřížce vychladnout.

Remosku mám o průměru 24 cm.

buchta-z-remosky-bez-vajec.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bez vajec

(Osma, 27. 3. 2012 16:22)

Teraz aktuálne :-),ale vyskúšam,aj keď vajcia máme od našich pipek