Kakaový perník
Suroviny:
450 g polohrubé mouky, 1 perníkový prášek do perníku, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 2 kakaové pudinky v prášku, 220 g cukru krupice, 2 vanilkové cukry, 2 vejce, 5 dl mléka, 2 dl oleje.
Postup:
V míse smícháme sypké ingredience, přidáme vše ostatní a znovu smícháme. Vlijeme na hluboký plech s okraji, který jsme vyložili papírem na pečení. Nebo plech vymažeme 100 % tukem a vysypeme hrubou moukou. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme. Po vychladnutí můžeme potřít slabě rybízovou marmeládou, dát čokoládovou polevu a posypat kokosem nebo jen pocukrujeme.
Poznámka:
Z poloviční dávky je množství do koláčové, nebo dortové formy.
Recept na tento perník znám už velice dlouho. Někomu se může zdát hodně tekutiny, ale jsou použité i 2 ks pudinku, takže to bude v pořádku.