Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kakaový perník

31. 1. 2012

Suroviny:

450 g polohrubé mouky, 1 perníkový prášek do perníku, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 2 kakaové pudinky v prášku, 220 g cukru krupice, 2 vanilkové cukry, 2 vejce, 5 dl mléka, 2 dl oleje.

Postup:

V míse smícháme sypké ingredience, přidáme vše ostatní a znovu smícháme. Vlijeme na hluboký plech s okraji, který jsme vyložili papírem na pečení. Nebo plech vymažeme 100 % tukem a vysypeme hrubou moukou. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme. Po vychladnutí můžeme potřít slabě rybízovou marmeládou, dát čokoládovou polevu a posypat kokosem nebo jen pocukrujeme.

Poznámka:

Z poloviční dávky je množství do koláčové, nebo dortové formy.
Recept na tento perník znám už velice dlouho. Někomu se může zdát hodně tekutiny, ale jsou použité i 2 ks pudinku, takže to bude v pořádku.

kakaovy-pernik.jpg

 


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář