Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křupavé vafle se zmrzlinou

Počet: 6 x po 5 kusech srdíček.

Suroviny:

160 g hery nebo másla - jiného tuku, 60 - 70 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, citronová kůra z 1 bio citronu nebo trochu citronového aroma od Dr.Oetkera, 2 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 350 - 400 g polohrubé mouky, 200 ml mléka, zhruba 1 lžíce oleje na potření plotýnek vaflovače a lžíce na roztíraní těsta.
Dále budeme potřebovat zmrzlinu a vše ostatní dle své fantazie. Např. šlehačku, čokoládu, mandle opražené s cukrem, ovoce, topping atd.

Postup:

Změklý tuk utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do pěny. Po jednom přidáme vejce a vždy zašleháme. Pak přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vypracujeme těsto, plotýnky rozehřatého vaflovače potřeme olejem, rozetřeme část těsta a upečeme vafle. Po upečení odkládáme na mřížku, kde je necháme vychladnout. Těsto se trošku hůř roztírá, pomůžeme si lžící, kterou zespod přetřeme olejem a těsto roztáhneme do stran. Z uvedené dávky je 6 ks po 5 srdíčkách, mám vaflovač Eta.

Poznámka:

Recept je ze staršího magazínu Albert.
Vafle jsou tužší a křupavé. Pokud použijeme 350 g mouky tak se nám podaří těsto víc roztáhnout a vafle budou tenší. Pokud 400 g tak jsou hrubší, ale vždy tužší a křupavé.
Recept se mi líbil, jen nepatrně jsem ho poupravila. Cením si taky rychlé přípravy.

krupave-vafle.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář