Snídaňová buchta s tvarohem a ovocem
Suroviny:
180 g moučkového cukru - možno i trošku více, 1 vanilkový cukr, 150 g změklé hery nebo másla, 250 g měkkého tvarohu ve vaničce, 1 vejce, strouhaná kůra z 1 citronu, 500 g polohrubé mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, zhruba 3,5 až 4 dl vlažného mléka - dle potřeby, ovoce - měla jsem kompotovaný ananas
Postup:
Rozšleháme změklý tuk s cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme vejce a následně tvaroh, citronovou kůru a vše prošleháme. Pak střídavě a po částech přidáváme rum, mléko a mouku. Do poslední zhruba 1/3 mouky si zamícháme prášek do pečiva a přidáme do těsta až nakonec. Kypřícího prášku bych ještě lžičku přidala. Mléka použijeme podle potřeby, těsto má být středně husté. Rozetřeme ho na hluboký plech vyložený papírem na pečení, na povrch přidáme ovoce, vložíme do středně vyhřáté trouby a pozvolněji upečeme. Troubu mám plynovou, tak stupně nenapíšu. Moučník není moc sladký, lze přidat trošku cukru. Není to žádný luxusní moučník který oslní návštěvu :-), ale obyčejná buchta pro všední dny. Tentokráte se mi zespodu trošku připekla, byla v troubě déle než je obvyklé :-(
Zdroj: časopis Tina.