Tvarohové drobné sladké pečivo
Suroviny:
250 g hladké mouky, 250g hery nebo másla či jiného tuku vhodného na pečení, 250g tvarohu a na obalení po upečení moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem
Postup:
Z mouky, tvarohu a hery, kterou si nakrájíme na menší kousky si připravíme na vále vláčné těsto. To po částech vyvalujeme a vykrajujeme různé tvary. Klademe na plech a vkladáme do hodně rozehřáté trouby a pečeme prudčeji. Pečivo se nafoukne. Po upečení ihned obalujeme v cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Rozložíme a necháme vychladnout. Můžeme konzumovat ihned, nejraději ten samý den, jinak ztrácejí na kvalitě.
Komentáře
Přehled komentářů
Cukroví je velmi jednoduché - žel, i chuť tomu odpovídá. Podle receptu se mi vzhledově povedlo totéž, co na obrázku, asi by se hodilo doplnit, že je třeba předehřát troubu na vyšší teplotu a péct spíš zprudka. Kousky za pár minut nabydou - nafouknou se, a když začnou růžovět, ven s nimi. (Já využila pečení "crisp" v mikrolvnce předehřáté na 205 stupňů - 4 minuty funkcí crisp, tj. mikrovlny + infra, dobarvila pečením horního grilu další minutu.) - Je to k okamžité konzumaci, na skladování se nehodí. Celkově - nic moc.
Re: Jak dopadly
(Merylas, 25. 10. 2015 19:51)Děkuji za koment. Máte pravdu, že tohle pečivo není na uskladnění, ale spíš k rychlejší spotřebě. Buď když nás honí mlsná, nebo se na poslední chvíli nahlásila návštěva. Předností je rychlá příprava. Zdůrazním to v receptu a rovněž zdůrazním to pečení. Já mám plynovou troubu, tak stupně nenapíšu.
Jak dopadly
(Liberta, 25. 10. 2015 15:24)