Čokoládové košíčky s tvarohovo-pudinkovým krémem a jahodami
Počet porcí: 8ks
Suroviny:
Na košíčky zhruba 150 g hořké nebo jiné čokolády - dle potřeby.
Na náplň:
250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 250 ml studeného mléka, 1 vanilkový pudink bez vaření Créme Olé, pár kapek citronového aroma od Dr. Oetkera, 1 - 2 lžíce tuzemáku, 1/2 vanilkového cukru, moučkový cukr dle potřeby - asi 1 lžíce, 200 g čerstvých jahod a na dozdobení povrchu šlehačka a meduňka.
Postup:
Silikonové muffinkové formičky necháme vychladit. Čokoládu nalámeme na menší kousky a ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme. Pak štětečkem potřeme vnitřek formiček - vnitřní dno a stěny a dáme znovu vychladit. Po zatuhnutí potřeme ještě jednou a opět dáme do chladničky. Může se stát, podle druhu čokolády, že se podaří hned napoprvé vytvořit pevnější vrstvu, tak pak už neopakujeme.
Krém si připravíme elektrickým šlehačem. Šleháme vše dohromady tak dlouho, až krém zhoustne tj. tvaroh, pudink bez vaření, cukr, vanilkový cukr, tuzemák, studené mléko a pár kapek citronového aroma.
Po důkladném zatuhnutí čokolády košíčky z formiček opatrně vyloupneme. Plníme studeným krémem který prokladáme na kousky nakrájenými jahodami. Ještě můžeme nechat vychladit a před podaváním dozdobíme šlehačkou, kousky jahod a meduňkou - vše dle své fantazie.
Místo mléka můžeme použít sladkou smetanu.