Jablečné nepečené bábovičky s rýží
Počet porcí: 4 ks
Suroviny:
400 g oloupaných a nastrouhaných jablek, 250 - 300 ml vody vody, 1 vanilkový pudink - jiný, cukr dle potřeby zhruba 30 -50 g, 1/2 vanilkového cukru nebo trochu skořicového, možno i lžíci citronové šťávy, 150 g vařené rýže = 50 - 60 g syrové, lžičku oleje na vymarání formiček
Na dozdobení např. topping, čerstvé ovoce, šlehačka, máta nebo raději meduňka, atd.
Postup:
Nejprve si uvaříme rýži. Tu propláchneme a vsypeme do vařící, mírně osolené vody. Dáme pozor, abysme ji nerozvařili, když je skoro měkká, tak ji scedíme a necháme okapat. Mezitím si nahrubo nastrouháme jablka, přidáme cukr, trochu vody z už odměřené dávky a za častého míchání dusíme. Pak zahustíme pudinkem rozmíchaným ve zbytku vody a provaříme. Vody použijeme podle toho, jak šťavnatá máme jablka. Musí nám vzniknout hustější kaše. Přidáme rýži a plníme různé formičky, které jsme velmi jemně a mírně vytřeli olejem. Necháme pořádně ztuhnout, vyklopíme a na talíři dozdobíme dle své fantazie.
Pokud máme, tak určitě půjde využít i zbytek dušené rýže.
Tato směs se může nechat ztuhnout v různých nádobách, i větších. Vyklopit a pak nakrájet na řezy.Jablečnou směs si dochutíme podle sebe, místo vanilkového jde použít i nějaký jiný pudink - ovocný. Taktéž jdou přidat rozinky.