Košíčky z čokolády s tvarohovo-pudinkovým krémem a ananasem
Suroviny:
Na košíčky : 150 g čokolády - měla jsem na vaření + zhruba 30 g 100% tuku - např. Omega, silikonové muffinkové formičky
Na náplň: 1 ananasový kompot , 250 g nízkotučného nebo polotučného tvarohu ve vaničce, 1 vanilkový cukr, zhruba 20 g moučkového cukru - dle potřeby, 1/2 balíčku vanilkového pudinku bez vaření Créme Olé, pár kapek citronového aroma od Dr. Oetkera, 100 ml šťávy z kompotu, 1 lahvička Ramy Cremefine na šlehání - 250 ml nebo jiná šlehačka - polovina šlehačky přijde do náplně a druhá polovina na ozdobení povrchu.
Postup:
Silikonové muffinkové formičky necháme vychladit. Čokoládu si nalámeme na menší kousky, přidáme 100% tuk a ve vodní lázni za stálého míchání necháme rozpustit. Jak nám trošku vychladne, tak silikonovou mašlovačkou nebo nějakým štětečkem potřeme vnitřek formiček - vnitřní dno a stěny a dáme je znovu zchladit. Po zatuhnutí opět potřeme čokoládou. To opakujeme celkem asi 3 krát, abychom měli na stěnách silnější a souvislou vrstvu čokolády. Formičky dáme vždy do chladničky a po důkladném zatuhnutí čokolády košíčky z formiček opatrně vyloupneme. Plníme studeným krémem s kousky ananasu a ještě dáme vychladit. Před podaváním dozdobíme šlehačkou, ovocem a meduňkou dle své fantazie.
Krém:
V jedné míse si ušleháme Ramu Cremefine do velmi husté pěny, nakonec můžeme přidat trošku odváženého cukru. Do druhé mísy si dáme tvaroh, vanilkový cukr, vanilkový pudink, pár kapek aroma - dáme opravdu malinko a raději pak přidáme, šťávu z kompotu. Pak vše šleháme, až nám vnikne hustější hmota - podle potřeby můžeme ještě přidat trošku šťávy z kompotu a pak do hmoty jemně vmícháme polovinu připravené šlehačky - druhou polovinu necháme na dozdobení povrchu. Rama cremefine dobře drží tvar, malinko přisladíme. Do hmoty přidáme na malé kousky nakrájený ananas a dosladíme podle potřeby až nakonec, kompotová šťáva i pudink jsou už celkem dost slazené.
Pěkný recept
(HankaPu, 28. 9. 2012 21:55)