Nepečené jogurtové bábovičky s třešněmi
Počet porcí: 6 ks báboviček o objemu 200 ml
Suroviny:
Na horní vrstvu: 250 ml džusu - multivitamín mix červené ovoce, 10 g mleté želatiny
Na jogurtovou hmotu: 1 velký jogurt - 400 g, 150 ml džusu multivitamín červené ovoce, 17 - 18 g mleté - práškové želatiny, 1 lžička skořicového cukru, 2 lžičky vanilkového cukru, 40 g moučkového cukru - dle potřeby, 100 ml Ramy Cremefine na šlehání, zhruba 250 g čerstvých třešní, piškoty - 24 ks, necelá malá lžička oleje na vymazání formiček.
Na dozdobení: topping, třešně, meduňka nebo máta, možno i šlehačka
Postup:
Do 250 ml džusu - červeného multivitamínu si vsypeme 10 g želatiny, metličkou rozšleháme a necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo opatrně a pozvolna zahříváme za stálého míchání přímo na plotýnce až do rozpuštění želatiny, odstavíme a necháme prochladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C, ale stačí podstatně menší. Plastové formičky si opravdu velmi jemně a lehce vytřeme olejem, pokud se nám ho zdá moc, tak lehce vytřeme ubrouskem. Do každé formičky vlijeme trochu ovocného želé a dáme do chladničky ztuhnout.
Na jogurtovou hmotu si taky rozpustíme želatinu - v 150 ml džusu necháme nejprve nabobtnat 17 -18 g práškové želatiny a pak pozvolna za stálého míchání ohříváme - do 60°C spíš méně, až se želatina rozpustí a odstavíme Občas prošleháme a necháme trochu zchladnout.
Do mísy si dáme jogurt, cukr, vanilkový cukr, skořicový cukr, vše prošleháme, přidáme v džusu rozpuštěnou želatinu a nakonec vmícháme pevně ušlehanou Ramu Cremefine. Chvíli počkáme a jak vidíme, že nám hmota začíná mírně houstnout, tak dáme část do formiček na vrstvu ovocného želé, na to rozložíme několik vypeckovaných třešní a na ně dáme zbytek hmoty. Nahoru vmáčkneme piškoty, překryjeme fólií a dáme do chladničky ztuhnout. Stačí několik hodin, ale čím déle, tím lépe.
Pak bábovičky opatrně vyklopíme, můžeme si opatrně z boku pomoct plochým nožem. Na talíři dozdobíme dle své fantazie.