Nepečené perníkové bábovičky s jablečnou náplní a šlehačkou
Počet porcí: 8 ks
Suroviny:
Na bábovičky:
200 g perníčků s cukrovou polevou, 80 g tuku v kostce Créme Bonjour nebo másla a 8 ks silikonových formiček na muffiny.
Na náplň:
350 - 400 g hrubě nastrouhaných jablek, 1 až 2 zarovnané lžíce cukru - dle potřeby, 1/2 sáčku mandlového nebo vanilkového pudinku, zhruba 140 - 150 ml vody - dle potřeby.
Na dozdobení:
Šlehačka Rama Cremefine - v lahvičce, možno i v prášku Dr. Oetker + 150 ml mléka na přípravu nebo jiná, špetka mleté skořice na posypání šlehačky, můžeme taky použít s cukrem opražené mandlové nudličky, karamelový topping, 1 - 2 jablka a meduňka nebo máta.
Postup:
Perníčky jemně nastrouháme, přidáme tuk a zpracujeme v těsto. To rozdělíme na 8 ks a vtlačíme, ne moc tence, do silikonových košíčků na pečení muffin. Dáme vychladit.
Nastrouhaná jablka podusíme za občasného promíchání, pokud mají málo štávy, přidáme malé množství vody. Zahustíme pudinkem rozmíchaným ve vodě a dosladíme dle své chuti. Vodu přidáme dle potřeby. Necháme zchladnout a pak dáme vychladit.
Z formiček vyloupneme (nevím, jak to lépe napsat) perníkové košíčky, naplníme je vychlazenou jablečnou náplní, nahoru přidáme ušlehanou šlehačku a dozdobíme dle své fantazie a možností.
Poznámka:
Taky v tomto případě potřebujeme opravdu silikonové formičky. Na jiný materiál se těsto přilepí. Můžeme si jedině pomoct kousky fólie, že např. kovové formičky na košíčky nebo nějaké malé skleněné mističky vevnitř vyložíme a teprve vmáčkneme těsto, ne v moc tenké vrstvě. Taky v nouzi můžeme fólii dát na pevnější podložku a z těsta udělat kulaté placičky a nechat ztuhnout. Pak dáme kopeček jablečné náplně a dozdobíme.