Sněhové misky na zmrzlinu
Počet: 5 kusů
Suroviny:
2 bílky, 125 g cukru krupice.
5 kopečků ovocné jogurtové zmrzliny nebo jiné - méně sladké, šlehačka, ovoce, ovocný topping, máta nebo meduňka, i jiné - vše dle své fantazie.
Postup:
Na pečící plech dáme teflovovou fólii, okraj sklenice o průměru zhruba 8,5 cm vložíme do mouky a pak malinko ťukneme na plech - uděláme si obrysy koleček. Není to ale nutné. Kdo nemá folii, použije papír na pečení. Může se na něj sklenice obkreslit tužkou a pak papír otočit.
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a pak při dalším šlehání přidáváme po lžících krupicový cukr a šleháme, až nám vznikne hustá hmota, která drží tvar. To znamená, že když vyjmeme metly, tak sníh drží špičky. Sníh dáme do zdobicího sáčku s ozdobnou špičkou, kdo nemá, tak veme pevnější mikroténový sáček a ustřihne růžek. Pevnější jsou sáčky určené na zamražování potravin. Podle obrysu na plechu uděláme kolečko a ještě pak na něho uděláme okraj. Vložíme do velmi mírně předehřáté trouby a sněhové misky sušíme. Minimálně 40 minut.
Po vychladnutí je plníme zmrzlinou a dozdobíme dle své fantazie. Zmrzlinu doporučuji ne moc sladkou, já měla ovocnou jogurtovou.
Místo zmrzlinou můžeme plnit jen šlehačkou a ovocem, pařížskou šlehačkou apd.