Sladký kynutý bochánek s citronátem bez vajec z DP
Velký bochník, vhodný pro větší pekárny, mám Etu Harmony. Jinak je třeba dávku snížit !!!
Suroviny:
400 ml mléka, 70 g rozpuštěného zchladlého másla nebo jiného tuku, 350 g polohrubé mouky, 350 g hladké mouky, 20 g sójové mouky (pokud nemáme, dáme jen hladkou a polohrubou), 1/3 lžičky soli, trochu citrónové kůry, 1 vanilkový cukr, 50 g cukru - i víc, 17 g čerstvého droždí, citronát nebo jiné kandované ovoce - zhruba 70 - 100 g
Postup:
Vše dáme do nádoby domácí pekárny ve známém pořadí. Nejprve tekutiny - mléko, rozpuštěný tuk, pak mouky smíchané se solí, citr. kůra, vanilkový cukr, cukr a nahoru rozdrobené droždí. Po zvukovém signálu přidáme drobné kostičky citronátu nebo jiného kandovaného ovoce. Po posledním promíchání před posledním kynutím vyjmeme háky a těsto v nádobě urovnáme.
Program Klasik, kůrka světlá, bochník velký.
Bochánek není moc sladký, můžeme do těsta přidat ještě trochu cukru. Podává se ale potřený máslem, marmeládou nebo medem.
POUZE PRO VĚTŠÍ DOMÁCÍ PEKÁRNY, JINAK JE TŘEBA DÁVKU SNÍŽIT.