Buchta s kandovaným ovocem a ořechy
Suroviny:
100 g moučkového cukru, 3 vejce, 1/2 balíčku vanilkového cukru, trošku citronové kůry, 100 g rozpuštěné vlahé hery nebo jiného tuku, 250 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, zhruba 100 - 120 g (ml) vlažného mléka - dle potřeby, 80 - 100 g směsi kandovaného ovoce a ořechů
Postup:
Šleháme celá vejce s cukrem, kůrou a vanilkovým cukrem do bílé pěny. Opatrně přidáme rozpuštěný vlahý tuk a pak střídavě a po částech vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Mléka dáme dle potřeby, těsto nemá být ani moc řídké, ani moc husté. Nakonec opatrně přidáne nasekané ořechy a nakrájené kandované ovoce. Z papíru na pečení si vystřihneme kolečko větší než dno pečící formy, zmačkáme do koule a pak rozložíme na dno i boky remosky. Je to senzační rada mé kamarádky :-) Na papír rozetřeme těsto, přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 30 minut. Po 25 minutách už hlídáme :-) Pak vyndáme a na mřížce necháme vychladnout. Remosku mám o průměru 24 cm.