Buchta se sójovým sukem pečená v remosce
Suroviny:
90 -100 g moučkového cukru, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 3 vejce, 250 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1/2 kostky (125 g) rozpuštěné a vlahé hery nebo jiného tuku, zhruba 50 - 100 ml vlažného mléka, 1 ks sójový suk - 50 g
Postup:
V míse šleháme moučkový a vanilkový cukr s celými vejci do husté a bělejší pěny. Opatrně zašleháme vlahý tuk a pak mléko dle potřeby a mouku smíchanou s práškem do pečiva a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhanou sójovou tyčinku - neboli suk. Je více výrobců. Mísu remosky vyložíme papírem na pečení, jak dno tak i boky do poloviny výšky, vlijeme těsto, uhladíme, přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 25 minut. Ke konci hlídáme a pokud je třeba, tak vypneme a necháme buchtu ještě chvíli "dojít ". 30 minut by mělo být k upečení dostačující, spíš bude stačit méně. Buchtu z remosky vyjmeme a necháme na mřížce vychladit. Pak ji pocukrujeme a nakrájíme na řezy. Buchtu taky můžeme rozříznout a potřít např. nutelou. V tom případě bych dala o něco méně cukru do těsta. Remosku mám tu menší, o průměru 24 cm.
Komentáře
Přehled komentářů
Dobrý den, dnes jsem objevila Vaše stránky. Mam doma retro remosku a už se těším, až Vaše recepty vyzkouším.
Děkuji za recepty
(Marie, 9. 10. 2022 20:33)