Dvoubarevná buchta z remosky
Počet porcí: 4 - 5 ks
Suroviny:
70 g moučkového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 70 g másla nebo jiného tuku na pečení, 1 vejce, špetička soli, trochu citronové kůry, 100 ml vlažného mléka, 170 g hrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 1 menší lžíce kakaa + 1lžíce mléka.
Postup:
Mísu remosky, vyložíme do poloviny výšky papírem na pečení - z pečícího papíru ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Nesmí být moc vysoko, jelikož by se papír shora připaloval od pečícího víka.
Šleháme cukr, vanilkový cukr, změklé máslo, žloutek do pěny, pak střídavě přidáváme po trochách vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec už lehce přimícháme sníh, který jsme vyšlehali z bílku s malou špetičkou soli. Do nádoby remosky rozdělíme do malých hromádek polovinu těsta a do druhé poloviny přidáme kakao a trochu mléka, zamícháme a do mezer uděláme tmavé hromádky. Uděláme něco, jako šachovnici. Povrch pak uhladíme lžící, přiklopíme víkem, remosku zapneme a pečeme 25 minut. Pak remosku vypneme, víko ještě nezvedáme a moučník necháme 5 minut tzv."dojít". Využijeme k dopečení zbytkové teplo. Čas pečení je ale pouze orientační, každá remoska může péct trochu jinak.Pak teprve odklopíme víko, moučník vyjmeme a necháme zchladnout. Povrch pocukrujeme a krájíme na řezy.
Buchta není moc vysoká, je proto rychle a dobře upečená.
Komentáře
Přehled komentářů
Ucim se v remosce, dekuji za recept
Remoska
(Kata, 20. 1. 2018 12:18)