Jablečná buchta pečená v remosce
Suroviny:
300 g hrubě nastrouhaných jablek, zhruba 30 g rozinek a možno i nasekané ořechy, mletá skořice dle chuti, 80 - 100 g krupicového nebo moučkového cukru - množství dle sladkosti jablek, 2 vejce, 50 g hery nebo jiného tuku, 120 g dětské krupičky nebo hrubé mouky - možno i mix napůl, 1/2 prášku do pečiva
Postup:
Z bílků a špetičky soli si ušleháme pevný sníh. Pak v další míse šleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme roztopený a zchladlý tuk, pak jablka, které jsme poprášili skořicí, rozinky a případně ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva, vše smícháme vařečkou a nakonec lehce vmícháme sníh. Mísu remosky si vyložíme papírem na pečení, dno a boky do poloviny výšky. Vlijeme těsto, uhladíme, přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba a orientačně 30 minut. Ke konci už hlídáme. Moučník pomocí papíru vyjmeme a necháme na mřížce vychladnout. Buchta je "mokrá" a dlouho vláčná díky vyššímu podílu jablek.
Remosku mám o průměru 24 cm s hliníkovou mísou.
Komentáře
Přehled komentářů
Tuhle buchtu vyzkouším na chalupě, tam nemám roubu, ale jen remosku-naštěstí mám asi pět mís (po starých remoskách), tak mohu vesele péct. Mokré buchty jsou u nás oblíbené,nemáme rádi "dusivky".
Re: jablečná buchta
(Merylas, 4. 5. 2014 20:54)Zdravím a doufám, že recept nezklame, to by mě mrzelo. Tento koláč, nebo buchtu na celý plech z trojnásobné dávky peču docela často, někdy i v dia verzi. Marie
jablečná buchta
(babiMinka, 2. 5. 2014 16:27)