Jablková buchta s kakaem a oříšky z remosky
Suroviny:
170 g mouky - polovina hrubé a polovina hladké nebo jen polohrubá, 10 g kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 80 g cukru krupice, 2 vejce, 80 g oleje, 200 g hrubě strouhaných jablek, zhruba 40 g hrubě sekaných nesolených arašídů
Postup:
Šleháme vajíčka s cukrem do pěny, přidáme olej, prosátou mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem, nakonec nastrouhaná jablka a arašídy, nebo jiné ořechy. Můžeme ubrat malinko cukru a přidat cukr vanilkový, taky můžeme dochutit špetkou mleté skořice. Nádobu remosky - dno i okraje do poloviny výšky, vyložíme papírem na pečení nebo ji jinak musíme vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Vlijeme a rozetřeme těsto, přiklopíme víkem, zapneme a pečeme 30 minut. Po upečení pomocí papíru vytáhneme a necháme vychladnout na mřížce. Mám remosku o průměru 24 cm a nádobu mám hliníkovou.
Komentáře
Přehled komentářů
Tak dnes som vyskúšala tento receptík, výborná chuť, šťavnaté a rýchlo upečené. Pridala som škoricu a robila som z dvojitej dávky,lebo mám velkú remosku. Dávam 1* a odporúčam.
Re: jablková buchta
(Merylas, 14. 11. 2012 20:09)Děkuji moc za pochvalu a jsem moc ráda, že recept nezklamal.
jablková buchta
(Osma, 1. 11. 2012 15:53)