Jablková buchta z remosky
Suroviny:
70 - 80 g krupicového cukru, 1/2 vanilkového cukru, 1/2 skořicového cukru nebo trošku mleté skořice, 1 vejce, 60 g oleje, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 70 g = 70 ml mléka, 30 - 40 g citronátu (kandovaná citronová kůra), 250 g hrubě nastrouhaných jablek
Postup:
Šleháme celé vejce s cukrem, vanilkovým a skořicovým cukrem. Pak zašleháme olej, střídavě mouku smíchánou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka a citronát. Rozetřeme do pečící nádoby remosky, kterou jsme vyložili papírem na pečení, remosku zapneme a pečeme 25 - 30 minut. Vyjmeme a necháme na mřížce vychladnout.