Jemná buchta z remosky
Počet porcí: 8 ks ke kávě nebo 6 hodně velkých
Suroviny:
2 vejce, 80 g moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru, trochu citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker, 1/8 lt oleje = 125 ml, 150 ml vlažného mléka, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
Postup:
Celá vejce šleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do bílé pěny. Pak přidáme olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Už dlouho nešleháme, jen spojíme těsto a vylijeme do formy remosky, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Papír musí být i na bocích, můžeme si kus papíru zmačkat do kuličky a pak rozprostřít do nádoby, lépe drží. To je rada mé kamarádky :-) Pak přiklopíme víko, remosku zapneme a pečeme 25 -30 minut. Já pekla 30, ale stačilo asi trošku méně. Po upečení moučník vyjmeme pomocí papíru z nádoby a necháme na mřížce vychladnout.
Komentáře
Přehled komentářů
Děkuji za recept, buchta se povedla parádně!
vyborna
(jada, 14. 6. 2012 21:31)výborná! dávali jsme si se zakysanou smetanou a zkaramelizovaýma meruňkama :)
Re: vyborna
(Merylas, 17. 6. 2012 18:53)Děkuji za pochvalu, jsem ráda, že recept nezklamal. A s tím dodatkem to m uselo být super :-)
Poděkování
(Lucie, 27. 6. 2012 16:36)